Fristående böcker~

Incarceron - Cathrine Fisher
Incarceron är ett fängelse som är så stort att det inte bara innehåller celler, utan även skogar av metall, förfallna städer och väldiga vildmarker. Finn, en 17-årig fånge, har inget minne av sin barndom och är säker på att han kom från Utsidan av fängelset. Finn hittar en underlig kristall nyckel som tillåter honom att kommunicera med en tjej som säger sig leva på Utsidan.
 
Jag läste denna bok då det sas att Taylor Lautner skulle spela rollen som Finn. Fox som hade köpt upp rättigheterna släppte projektet 2012. Amber Entertainment köpte rättigheterna i mars 2013, och då filmen fick ett annat filmbolag var inte Lautner längre "bunden" till filmen. Den andra boken heter Sapphique.
Jag tycke att boken var överraskande bra. Ganska mörk eftersom de befinner sig på ett hemskt ställe. Ska bli spännande att läsa andra boken.
 Jellicoe Road - Melina Marchetta
Taylor blir övergiven av sin mamma vid elva års ålder. Som numera sjuttonåring måste hon konfrontera sitt förflutna. Men som motvilliga ledare för hennes internatskolas studentrum, så finns det inte mycket tid över. Och när en av Taylor närmast försvinner, kommer en annan tillbaka i hennes liv. Ingenting är som det ser ut att vara och varje ledtråd leder till fler frågor. Taylor försöker räkna ut sambandet mellan sin försvunna mamma, en främling som viskade något i hennes öra, en pojke i hennes drömmar och de fem barnen som bodde på Jellicoe Road för arton år sedan. Om Taylor kan sätta ihop bitarna av sitt förfluta kanske hon kan ändra sin framtid. 

Denna bok ligger i min "att läsa hög" just nu. Min syster har läst den och säger att eftersom jag gillade boken papperstäder som är lite mysko, så kommer jag även att gilla denna. Filmen sägs ska bli film, men ingenting verkar vara officiellt ännu. Rating kommer när jag läst den.

Kommentarer

Lämna en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: